MAGAZİN GAZETE DERGİ TV | Türkiye'nin En Kolay Okunan Haber Magazin Sitesi

28 Mart 2024 Perşembe 12:04
Chrome Kullanıyorsanız:
1.Tarayıcınızın sağ üstündeki, şuna benzeyen düğmeye tıklayın:
2.Options veya Seçenekler yazan kısma tıklayın.
3.Home Page veya Ana sayfa yazan kısma sitemizin adresini yapıştırın ve kaydedin.

Firefox Kullanıyorsanız:
Sitemizin adresinin tamamını seçin ve tutup anasayfa düğmesine sürükleyin.

Anasayfa düğmesi genelde şöyle görünür:

ANASAYFA SAĞLIK ANNE & ÇOCUK Kolluk ya da eldiven ile önleyin

Görüş ve Düşünceleriniz?

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhattapları tarafından dava açılabilmektedir.

ORTODONTİK SORUNLAR

Kolluk ya da eldiven ile önleyin

0-3 yaş arası normal olan bu alışkanlık, sonrasında neden zararlı?
01 Kasım 2013 Cuma 17:38

Çocuklarda 0-3 yaş arası görülen parmak emme alışkanlığının 3 yaşından sonra da devam etmesi durumunda, ileride ortodontik sorunlar yaşanabileceğini söyleyen Dr. Sevil Şermet, aileleri önlem almaları yönünde uyarıyor.

Parmak emmesini engellemek için geceleri uyurken kolluk ya da eldiven kullanılabilir. Bu arada annenin, bebeğin günün hangi saatlerinde parmak emdiğini not etmesi ve bunu da diş hekimiyle paylaşması iyi bir takip yöntemidir. Bu detaylar, alışkanlığın gerçek sebebi hakkında diş hekiminize en doğru fikri verecektir.

Çocuğu parmak emme alışkanlığı için kullanılan aygıtlarla çok erken yaşlarda tanıştırmak uygun değildir. Parmak emme alışkanlığı eğer 5 yaş sonrasında da devam ediyorsa, sorunu daha ciddi biçimde ele almak gerekir.

Parmak emme alışkanlığı diş yapısını bozuyor

Emme esnasında ortaya çıkan basınçlar sonucunda üstteki dişler ileri itilirken, alttaki dişler de geriye itilir. Bu da alt çenenin geride konumlanmasına yol açar, damak ve diş yapısının dengesini bozar. Bunun fizyolojik yansıması ise konuşma bozukluğu ve kapanışının estetik açıdan kötü bir sonuçla sonlanmasına neden olur. Bu açıdan tedavi sürecine pedagog da dahil edilebilir.

Erken çözüm bulunmaz ise, artık daimi dişlerin çıkmaya başladığı 6-7 yaş döneminde, çok daha komplike bir tedavi süreciyle sorunun giderilmesine çalışılacaktır. Genel bir görüş olarak çocukların 8-9 yaşlarında (parmak emme alışkanlığı olmasa da) çocuk diş hekimi veya ortodontist ile tanışarak iskeletsel veya kapanış bozukluğuna sahip olup olmadığı kontrol edilmelidir. Böylece çocuklarımızı çene gelişimi tamamlanmadan daha ileri estetik, kapanış ve eklem sorunlarından koruyabiliriz. Bu nedenle, günümüzde çocukların göz, işitme kontrolleri gibi ağız yapısının iskeletsel kontrolleri ihmal etmemelidir.

Türkiye'nin en kolay okunan haber, magazin sitesi mgdtv.com'da en güncel haberleri bulabilirsiniz.

Etiketler: ortodontik alışkanlık zararlı parmak emme alışkanlığı

FACEBOOK

YORUMLAR

TOPLULUK

YORUMLAR (0)

Yorum yapabilmek için üye olmalı ve giriş yapmalısınız.

Üye Olun Giriş Yapın

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

Türkiye'nin en kolay okunan haber sitesi olarak siz okuyucularımıza daima güvenilir ve objektif yayıncılık anlayışımızla hizmet vermekteyiz.
En güncel ekonomi haberleri, borsa durumu, finans, en yeni spor, sanat ve tarafsız siyaset haberlerine günlük olarak ulaşabileceğiniz geniş bir platform. Sıkılmadan okuyabileceğiniz, renkli görselleri ile, detaylı ancak bir o kadarda kısa ve öz yazılan içerikleriyle haber magazin Mgd Tv hizmetinizde.