MAGAZİN GAZETE DERGİ TV | Türkiye'nin En Kolay Okunan Haber Magazin Sitesi

06 Mayıs 2024 Pazartesi 00:54
Chrome Kullanıyorsanız:
1.Tarayıcınızın sağ üstündeki, şuna benzeyen düğmeye tıklayın:
2.Options veya Seçenekler yazan kısma tıklayın.
3.Home Page veya Ana sayfa yazan kısma sitemizin adresini yapıştırın ve kaydedin.

Firefox Kullanıyorsanız:
Sitemizin adresinin tamamını seçin ve tutup anasayfa düğmesine sürükleyin.

Anasayfa düğmesi genelde şöyle görünür:

ANASAYFA GÜNDEM DÜNYADAN Katliam görmezden geliniyor

Görüş ve Düşünceleriniz?

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhattapları tarafından dava açılabilmektedir.

"YARDIMA İHTİYAÇLARI VAR"

Katliam görmezden geliniyor

Uddin, Myanmar’da Müslümanlara yönelik katliamın uluslararası toplum tarafından görmezden gelindiğini söyledi.
05 Mart 2014 Çarşamba 15:41

Arakan Rohingya Birliği Genel Direktörü Uddin, Myanmar’da yerlerinden edilen Müslümanlara yönelik katliamın uluslararası toplum tarafından görmezden gelindiğini söyledi.

Arakan Rohingya Birliği Genel Direktörü ve Kuzey Amerika Burma Rohingya Dernekleri Başkanı Wakar Uddin, Myanmar’da yerlerinden edilen Müslümanlara yönelik uzun süredir devam eden katliamın uluslararası toplum tarafından görmezden gelindiğini söyledi.

Uddin, uluslararası toplumun Arakan bölgesine erişimde sıkıntılar yaşaması nedeniyle tedirgin olduklarını, bölgede son dönemde ne tür insan hakları ihlalleri ve katliamların yapıldığına dair bilgi alamadıklarını anlattı.

Arakan’daki Müslümanların yaklaşık iki yıldır hedef alındığını belirten Uddin, “Arakan’da Budist radikaller, yerel polis ve güvenlik güçleri tarafından Rohingya Müslümanlarına uygulanan şiddet, en yüksek seviyede devam ediyor. Myanmar hükümetinin, diplomatik kaynaklardan ve BM’nin de aralarında bulunduğu uluslararası organizasyonlardan gelen güvenilir haberlere rağmen, erkek, kadın ve çocuklara yönelik katliamını reddetmeyi sürdürmesi öfkelendirici ve üzüntü verici” dedi.

Uddin, Rohingya Müslümanlarının kaldıklarını kampların yaşam standardının çok kötü olduğunu da kaydetti.

“Çok ciddi boyutta insani yardımlara ihtiyaç var” diyen UddinMyanmar hükümetinin ise yardım etmek isteyen uluslararası organizasyonları engellediğine dikkati çekti. Uddin, İslam İşbirliği Teşkilatı’nın bölgede yardım ofisi açmak için girişimleri olduğu ancak hükümetin bu isteği geri çevirdiği bilgisi verdi.

Wakar Uddin, uluslararası toplumun da bölgedeki katliama kayıtsız kaldığına işaret ederek, “Uluslararası güçlerin Rohingya Müslümanlarına yönelik uzun süredir devam eden katliamlara yanıtı çok üzücü. Aslına bakılırsa onlar olup biteni görmezden geliyor” diye konuştu.

“BM’nin bağımsız araştırma ekibi kurması için çalışıyoruz”

ABD’de Myanmar’la ilgili çalışmalar yürüten sivil toplum kuruluşu Burma için ABD Kampanyası (US Campaign for Burma) Direktörü Jennifer Quigley de son dönemde Arakan bölgesinde Rohingya Müslümanlarına yönelik şiddette artışın görüldüğüne işaret etti.

Sınır Tanımayan Doktorlar örgütünün Myanmar’dan sınır dışı edilmesi haberinin de bu şiddete farklı bir boyut kazandırdığını belirten Quigley, doktorların gönderilmesinin bölgedeki Müslümanların yaşamlarını daha da zorlaştırdığını kaydetti. Quigley, Rohingyalı Müslümanların genellikle bu doktorlar tarafından tedavi edildiği bilgisini paylaşarak, “Şimdi bu doktorların da ülkeden çıkarılması, halkın sağlığına yönelik bir kriz oluşturduğu gibi, bu, sahada insan hakları ihlallerine şahitlik edebilecek uluslararası çalışana sahip tek örgütün de ülkeden ayrılmış olduğu anlamına geliyor” ifadesini kullandı.

Kuruluş olarak şu anda uluslararası güçlerin Myanmar’da olup bitenlere kayıtsız kalmaması için çalışmalar yürüttüklerini söyleyen Quigley, BM’nin bağımsız bir araştırma ekibi kurması ve insani yardımların ihtiyaç sahiplerine ulaştırılması için çabaladıklarını anlattı.

Amerikalı ve İsveçli büyükelçilerin, sahada uluslararası üyeleri olan bir araştırma komisyonunun oluşturulmasına yönelik açıklamaları haricinde, dünyanın önde gelen devletlerinin ve organizasyonlarının yaşananlara sessiz kaldığına dikkati çeken Quigley, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Uluslararası toplum hemen hemen hiçbir şey yapmıyor. Amerikalı ve İsveçli büyükelçiler araştırma komisyonunun oluşturulmasına yönelik düşüncelerini söylediklerinde, Myanmar hükümeti bunu hemen reddetti. Bunun ardından uluslararası toplumdan başka herhangi bir girişim gelmedi. Katliamdan sonra uluslararası toplumun güçlü bir şekilde tepki vermediğini gören Myanmarlı yetkililer de Sınır Tanımayan Doktorlar’ın ülkeden atılabileceği sonucuna vardılar.”

“Türkiye’nin liderlik edebileceğini düşünüyorum”

İnsan Hakları İzleme örgütünün Asya’dan sorumlu kıdemli araştırmacısı David Mathieson, Türkiye’nin Myanmar’da yerlerinden edilen Müslümanlara yönelik yardımlarını övdü. Türkiye’nin yaklaşımının alkışı hak ettiğini vurgulayan Mathieson, şöyle konuştu:

“Tamamen iç karartıcı bir manzaranın hakim olduğu bölgede, Türkiye’nin burada olup bitenle ilgilenmesi ve yaşananlara karşı sesini yükselmesinin çok önemli olduğunu düşünüyorum. Bu, şu anda Rohingyaların ihtiyacı olan bir ilgi. Onların sıkıntılarını uluslararası platforma taşımaya ihtiyaç var. Modern İslami toplumların duydukları gerçek endişeleri göstermelerine, onların ihtiyacı var. Çünkü ne yazık ki Malezya ve Endonezya bunu çok fazla ciddiye almıyor.”

Uluslararası toplumun ise uzun süredir bölgede yaşanan sıkıntılarla ilgili kötü bir sınav verdiğini vurgulayan Mathieson, ABD ve İngiltere’nin Arakan’daki Müslümanların çilesini dillendirmeye yönelik iyi bir liderlik gösterirken, Avrupa Birliği’nin sessiz kaldığını söyledi.

Mathieson, şiddetin sona ermesi için Myanmar yetkilileriyle görüşecek uluslararası bir komisyonun oluşturulması gerektiğine işaret ederek, “Çünkü bu sadece Burma’nın sorunu değil. Bangladeş’in, Malezya’nın ve Tayland’ın da sorunu. Bu, tüm bu ülkeler için bölgesel bir problem. Rohingyaların giderek kötüleşen durumuyla alakadar olan Türkiye’nin, bu konuda liderlik edebileceğini düşünüyorum” açıklamasında bulundu.

Türkiye'nin en kolay okunan haber, magazin sitesi mgdtv.com'da en güncel haberleri bulabilirsiniz.

Etiketler: myanmar uddin Arakan Rohingya Birliği Wakar Uddin katliam
İLGİLİ HABERLER

EVLERİ BASTILAR

Kobani'de katliam sürüyor

IŞİD’in gerçekleştirdiği en kanlı sivil katliamlardan biri olan Kobani saldırısının ayrıntıları netleşmeye başladı devamı...

ŞOK İDDİA!

IŞİD dev bir katliam hazırlığında!

IŞİD liderinin izni ile 10 gün militanların arasında kalan Alman gazeteci, örgütün bir katliama hazırlandığını bildirdi devamı...

KORKUNÇ OLAY

Sokak ortasında katliam

Mısır’da Arap Baharı’nın dördüncü yıldönümünde Şeyma eb-Sabağ adlı bir kadın sokak ortasında öldürüldü. devamı...

KORKUNÇ OLAY

Otobüs durağında katliam: 13 ölü

Ukrayna'nın doğusunda düzenlenen saldırıda top mermisi bir otobüse isabet etti. Korkunç olayda 13 kişi yaşamını yitirdi. devamı...

PARİS'TE O KONUŞULUYOR

Müslüman genç katliamı engelledi

Müslüman bir gencin, Musevi marketinde 15 müşteriyi derin dondurucuya saklayarak hayatını kurtardığı ortaya çıktı. devamı...

FACEBOOK

YORUMLAR

TOPLULUK

YORUMLAR (0)

Yorum yapabilmek için üye olmalı ve giriş yapmalısınız.

Üye Olun Giriş Yapın

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

Türkiye'nin en kolay okunan haber sitesi olarak siz okuyucularımıza daima güvenilir ve objektif yayıncılık anlayışımızla hizmet vermekteyiz.
En güncel ekonomi haberleri, borsa durumu, finans, en yeni spor, sanat ve tarafsız siyaset haberlerine günlük olarak ulaşabileceğiniz geniş bir platform. Sıkılmadan okuyabileceğiniz, renkli görselleri ile, detaylı ancak bir o kadarda kısa ve öz yazılan içerikleriyle haber magazin Mgd Tv hizmetinizde.