MAGAZİN GAZETE DERGİ TV | Türkiye'nin En Kolay Okunan Haber Magazin Sitesi

03 Mayıs 2024 Cuma 16:28
Chrome Kullanıyorsanız:
1.Tarayıcınızın sağ üstündeki, şuna benzeyen düğmeye tıklayın:
2.Options veya Seçenekler yazan kısma tıklayın.
3.Home Page veya Ana sayfa yazan kısma sitemizin adresini yapıştırın ve kaydedin.

Firefox Kullanıyorsanız:
Sitemizin adresinin tamamını seçin ve tutup anasayfa düğmesine sürükleyin.

Anasayfa düğmesi genelde şöyle görünür:

ANASAYFA YAŞAM SAĞLIK KADIN PSİKOLOJİSİ Depresyon sebebi 'kalp' olabilir

Görüş ve Düşünceleriniz?

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhattapları tarafından dava açılabilmektedir.

DİKKATLİ OLUN

Depresyon sebebi 'kalp' olabilir

Kalp ritim bozukluğunun yol açtığı sorunlardan biri de genellikle psikolojik kökenli olduğu düşünülen depresyon
01 Ocak 2015 Perşembe 20:59

Her yaşta görülebilen kalp ritim bozukluğu, ciddi bir hayati tehdit oluşturuyor. Ölümle sonuçlanabilen bu hastalıkta erken müdahale büyük önem taşıyor. Kalp ritim bozukluğunun yol açtığı sorunlardan biri degenellikle psikolojik kökenli olduğu düşünülen depresyon. Kardiyoloji Uzmanı Dr. Okan Durmaz, "Kişi yaşadığı çarpıntı nedeniyle bir uzmana başvurduğunda çarpıntısız dönemde yapılan EKO, EKG, ritim holteri gibi tetkiklerde herhangi bir problem saptanmayabiliyor. Bu nedenle tedavi edilmeyen çarpıntı bir süre sonra kişide panik atak, ölüm korkusu, depresyon gibi problemler yaratarak hayat kalitesini ve iş gücünü olumsuz etkileyebilir" diyor.

Sorunun belirtileri arasında ani başlayan çarpıntı, düzensiz atışlar, birden başlayan ve sonlanan ataklar, teklemeler ve baş dönmeleri yer alıyor.

'HAYATİ RİSK SEVİYENİZİ BELİRLEYEBİLİRSİNİZ'

"Ailenizde ani ölüm vakaları, uykuda ölüm, bayılma atakları yaşayanlar varsa siz de ritim bozukluğu riskinizi mutlaka öğrenmelisiniz" diyen Dr. Durmaz'ın risk belirlemede izlenecek yol hakkındaki görüşleri:  "Teşhiste son dönemde yaygın olarak elektro fizyolojik çalışma (EPS) yöntemi uygulanıyor. Bu yöntem, elektrod kateterleri kullanarak ritim bozukluğunun kaynağını ve doğasını göstermek amacıyla yapılıyor. Ayrıca hayati risk seviyesini de ortaya koyabiliyor. Çalışmada kalbin elektriki haritalaması yapılıyor. Ayrıca kalbe pil, şok pili (İCD) takılması gerekliliği ortaya konarak ani ölüm riski kontrol altına alınmaya çalışılıyor."

ÇARPINTININ NEDENİ BULUNUYOR

Ritim bozukluğunun nedenleri teşhis edildikten sonra radyofrekans ablasyon yöntemiyle tedavi edilebildiğini kaydeden Durmaz, "Başarı oranı yüksek olan bu yöntemde radyofrekans dalgaları ile kalpte çarpıntı yapan ve normalde olmaması gereken odak ile ileti yolları yakılarak sonlandırılıyor" bilgisini aktarıyor.

Türkiye'nin en kolay okunan haber, magazin sitesi mgdtv.com'da en güncel haberleri bulabilirsiniz.

Etiketler: depresyon Kalp mgd haber güncel m041028

FACEBOOK

YORUMLAR

TOPLULUK

YORUMLAR (0)

Yorum yapabilmek için üye olmalı ve giriş yapmalısınız.

Üye Olun Giriş Yapın

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

Türkiye'nin en kolay okunan haber sitesi olarak siz okuyucularımıza daima güvenilir ve objektif yayıncılık anlayışımızla hizmet vermekteyiz.
En güncel ekonomi haberleri, borsa durumu, finans, en yeni spor, sanat ve tarafsız siyaset haberlerine günlük olarak ulaşabileceğiniz geniş bir platform. Sıkılmadan okuyabileceğiniz, renkli görselleri ile, detaylı ancak bir o kadarda kısa ve öz yazılan içerikleriyle haber magazin Mgd Tv hizmetinizde.