MAGAZİN GAZETE DERGİ TV | Türkiye'nin En Kolay Okunan Haber Magazin Sitesi

18 Nisan 2024 Perşembe 16:02
Chrome Kullanıyorsanız:
1.Tarayıcınızın sağ üstündeki, şuna benzeyen düğmeye tıklayın:
2.Options veya Seçenekler yazan kısma tıklayın.
3.Home Page veya Ana sayfa yazan kısma sitemizin adresini yapıştırın ve kaydedin.

Firefox Kullanıyorsanız:
Sitemizin adresinin tamamını seçin ve tutup anasayfa düğmesine sürükleyin.

Anasayfa düğmesi genelde şöyle görünür:

ANASAYFA GÜNDEM FLASH BÖLGESEL SAMSUN Samsun'da 2 milyon yıllık fosil

Görüş ve Düşünceleriniz?

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhattapları tarafından dava açılabilmektedir.

MAMUT BULUNDU

Samsun'da 2 milyon yıllık fosil

Eski maden ocağında bulunan fosilin yapılan inceleme sonucu 2 milyon yıl önce yaşamış bir mamut olduğu tespit edildi.
05 Ağustos 2014 Salı 15:23

Samsun Kültür ve Turizm Müdürü Yüksel Ünal, AA muhabirine, ilçede özel bir firma tarafından uzun yıllar işletilen ancak son 10 yıldır atıl bekleyen linyit kömürü madeninde 4 yıl önce bazı fosillerin çıkarıldığını söyledi. Bulunan parçaların neye ait olduğunun bulunması için Maden Tetkik Arama (MTA) Tabiat Tarihi Müzesi ile irtibata geçtiklerini belirten Ünal, şöyle konuştu: "Bilim adamları ilk gözlemlerinde fosillerin Akdeniz Mamutu'na ait olduğunu tespit etti. Bunu da fosiller arasında bulunan ve bu hayvanların karakteristik özelliklerinden birisi olan sağ üst çenedeki son azı dişinden anlamışlardı. Söz konusu fosillerin yaşının tespit edilmesi, yakından incelenmesi gerektiği bize bildirildi. Biz de MTA'yla irtibata geçtik ve fosiller yaklaşık 1 yıl incelendi.
 
SAMSUN'DA SERGİLENECEK
 
 
 
 
Fosilleri MTA Tabiat Tarihi Müzesi Paleontoloji Birim Yöneticisi Ebru Albayrak'ın incelediğini belirten Ünal, şunları kaydetti: "Ladik ilçesinde bulunan fosillerin 2 milyon yıl önce yaşamış mamut, mamut dişi ve at dişleri olduğu belirlendi. Ladik'in geçmişte erken pleistosen döneminde yaklaşık 2 milyon yıl önce mamut ve atlar için uygun bir iklim ve bitki örtüsüne sahip olduğu tespit edildi. Ayrıca bu fosiller ile gelecekte bu bölgede daha ayrıntılı çalışma yapılması durumunda önemli fosillerin elde edilebileceği belirtildi." Ünal, fosillerin Samsun'da müzede sergileneceğini sözlerine ekledi.

Türkiye'nin en kolay okunan haber, magazin sitesi mgdtv.com'da en güncel haberleri bulabilirsiniz.

Etiketler: maden fosil samsun haber mgdtv mgd gündem
İLGİLİ HABERLER

İŞTE YENİ KARAR

Madende çalışanlara sigorta zorunlu

İşletmelerin faaliyet için ilgili kamu kurumlarına yaptıkları başvurularda çalışanlara yönelik sigorta poliçesi aranacak devamı...

ACI HABER

Maden ocağında göçük:1 işçi öldü

Zonguldak'ta, maden ocağında meydana gelen göçükte 38 yaşındaki işçi Turgut Yılmaz öldü devamı...

ORUÇ TUTANLAR DİKKAT!

Her gün 1 şişe maden suyu tüketin

Hem mineral hem de su kaybının çok yaşandığı Ramazan aylarında iftardan sonra mutlaka bir şişe maden suyu öneriliyor devamı...

1 ÖLÜ 1 YARALI

Maden ocağında göçük

Amasya'nın Suluova İlçesi'nde maden ocağında göçük meydana geldi, 1 işçi hayatını kaybederken, 1 işçi de yaralandı devamı...

BİLİNMEYEN BİR TÜR

Etiyopya'da 3.5 milyonluk fosil!

Etiyopya'da yapılan kazı çalışmalarında 3.5 milyon yıllık olduğu düşünülen yeni insansı kalıntılar bulundu. devamı...

FACEBOOK

YORUMLAR

TOPLULUK

YORUMLAR (0)

Yorum yapabilmek için üye olmalı ve giriş yapmalısınız.

Üye Olun Giriş Yapın

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

Türkiye'nin en kolay okunan haber sitesi olarak siz okuyucularımıza daima güvenilir ve objektif yayıncılık anlayışımızla hizmet vermekteyiz.
En güncel ekonomi haberleri, borsa durumu, finans, en yeni spor, sanat ve tarafsız siyaset haberlerine günlük olarak ulaşabileceğiniz geniş bir platform. Sıkılmadan okuyabileceğiniz, renkli görselleri ile, detaylı ancak bir o kadarda kısa ve öz yazılan içerikleriyle haber magazin Mgd Tv hizmetinizde.