MAGAZİN GAZETE DERGİ TV | Türkiye'nin En Kolay Okunan Haber Magazin Sitesi

29 Mart 2024 Cuma 17:59
Chrome Kullanıyorsanız:
1.Tarayıcınızın sağ üstündeki, şuna benzeyen düğmeye tıklayın:
2.Options veya Seçenekler yazan kısma tıklayın.
3.Home Page veya Ana sayfa yazan kısma sitemizin adresini yapıştırın ve kaydedin.

Firefox Kullanıyorsanız:
Sitemizin adresinin tamamını seçin ve tutup anasayfa düğmesine sürükleyin.

Anasayfa düğmesi genelde şöyle görünür:

ANASAYFA GÜNDEM SKANDAL Onbinlerce köpeği katlettiler

Görüş ve Düşünceleriniz?

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhattapları tarafından dava açılabilmektedir.

VAHŞET!

Onbinlerce köpeği katlettiler

Çin’de “Köpek eti festivali” kapsamında onbinlerce köpek kesildi.Korkunç festivale dünyadan tepki yağmaya devam ediyor
22 Haziran 2015 Pazartesi 14:07

İki bin yıldan bu tarafa köpek eti yenilen Çin’de, köpek eti oldukça lezzetli bir et türü olarak addediliyor.

PROTESTOLARA RAĞMEN DEVAM EDİYOR

Tüm dünyada köpek eti festivaline karşı internet üzerinden protesto kampanyaları düzenlendi. İki milyonu aşkın kişinin internet üzerinden katıldığı protestolara rağmen festival gerçekleştirildi.

Hayvan hakları savunucuları, özellikle köpeklerin yenilmesi kadar, hayvanların kesim şekline de tepki gösteriyor. Köpek etinin daha lezzetli olduğu gerekçesiyle bazen canlı canlı derilerinin yüzüldüğü, bazen de adrinalin salgıladığı için kesimden önce dövüldükleri belirtiliyor.,

YILDA 300’Ü AŞKIN KİŞİ KUDUZDAN ÖLÜYOR

Resmi rakamlara göre her yıl Çin’in Yulin bölgesinde 300’ü aşkın kişi, köpek etinden bulaşan kuduz nedeniyle yaşamını yitiriyor. Kuduz virüsünün kolay kolay kızartma ya da pişirme yöntemi ile ölmediğine dikkat çekiliyor.

100 KÖPEĞİ YENMEKTEN KURTARDI

Çin’de hayvan severlerin tepkisini çeken “Köpek Yeme Festivali”nde Çinli bir kadın 1000 doların üzerinde bir meblağ ödeyerek 100 köpeği yenilmekten kurtardı. Yang köpekleri 2000 km uzaklıktaki Tiajin kentindeki evine götürerek, sahiplendireceğini söyledi. Çin’de her yıl geleneksel olarak yaz aylarında düzenlenen köpek yeme festivalini zalimce olarak nitelendiren aktivistler, şehirde gösteriler düzenleyerek ve yenilmek üzere kafeslerde tutulan köpekleri satın alarak olayı protesto ediyor.

Yulindeki satıcılar ise köpeklerin insani bir biçimde öldürüldüğünü iddia ederek, hayvanın testisleri ve etinin yenmek üzere hazırlandığını söylüyor. Animals Asia Vakfı’nın yürüttüğü araştırmaya göre yenmek üzere satılan köpeklerin çoğu çalınmış ev hayvanlarından ve başıboş dolaşan köpeklerden oluşuyor.

Araştırma, Çin’in birçok bölgesinde köpek yemenin alışıldık karşılanmadığını da vurguluyor. 30 milyon civarında Çinli, köpekleri evlerinde evcil hayvan olarak besliyor ve hayvan severlere destek oluyor.

TWITTER'DA #StopYulin2015 KAMPANYASIYLA DESTEK

Twitterda da #StopYulin2015 başlığıyla açılan kampanya köpeklerin katledilmesine karşı ortak bir duyarlılık yaratmayı amaçlıyor. Şehir yönetimi ise kendini “Köpek Yeme Festivalinin” dışında tutmaya çalışıyor. Vatandaşların bu yöndeki alışkanlıklarını “gelenek” olarak nitelendiren yönetim, bunun resmi olarak organize edilmeyen bir etkinlik olduğunu vurguluyor. Çin’de köpek yemek yasa dışı bir suç oluşturmuyor, fakat satıcıların yürürlükte olan ‘gıda yasasına’ riayet etmeleri bekleniyor. 

Türkiye'nin en kolay okunan haber, magazin sitesi mgdtv.com'da en güncel haberleri bulabilirsiniz.

Etiketler: Çin Bild köpek festival mgd haber güncel m041028

FACEBOOK

YORUMLAR

TOPLULUK

YORUMLAR (0)

Yorum yapabilmek için üye olmalı ve giriş yapmalısınız.

Üye Olun Giriş Yapın

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

Türkiye'nin en kolay okunan haber sitesi olarak siz okuyucularımıza daima güvenilir ve objektif yayıncılık anlayışımızla hizmet vermekteyiz.
En güncel ekonomi haberleri, borsa durumu, finans, en yeni spor, sanat ve tarafsız siyaset haberlerine günlük olarak ulaşabileceğiniz geniş bir platform. Sıkılmadan okuyabileceğiniz, renkli görselleri ile, detaylı ancak bir o kadarda kısa ve öz yazılan içerikleriyle haber magazin Mgd Tv hizmetinizde.