MAGAZİN GAZETE DERGİ TV | Türkiye'nin En Kolay Okunan Haber Magazin Sitesi

28 Mart 2024 Perşembe 14:00
Chrome Kullanıyorsanız:
1.Tarayıcınızın sağ üstündeki, şuna benzeyen düğmeye tıklayın:
2.Options veya Seçenekler yazan kısma tıklayın.
3.Home Page veya Ana sayfa yazan kısma sitemizin adresini yapıştırın ve kaydedin.

Firefox Kullanıyorsanız:
Sitemizin adresinin tamamını seçin ve tutup anasayfa düğmesine sürükleyin.

Anasayfa düğmesi genelde şöyle görünür:

ANASAYFA GÜNDEM FLASH BÖLGESEL KONYA Jeotermal kaynak Konya'ya yarayacak

Görüş ve Düşünceleriniz?

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhattapları tarafından dava açılabilmektedir.

KOLLAR SIVANDI

Jeotermal kaynak Konya'ya yarayacak

Konya'nın Seydişehir ilçesine bağlı Kavak Mahallesi'nde jeotermal kaynağın bulunması yatırımı hızlandırdı
03 Eylül 2014 Çarşamba 14:06

Seydişehir Termal AŞ'nin Osman Topaç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2006 yılında MTA'nın çalışması sonucu bulunan 42 derece sıcaklığa sahip Jeotermal kaynağın turizme kazandırılması için çaba sarf ettiklerini dile getirdi. Yatırım için mali kaynak sorununu çözme aşamasına geldiklerini anlatan Topaç, "Yatırım projemiz, jeotermal kaynağa 2 kilometre mesafedeki Akçalar Mahallesi'ndeki araziye 175 bin metrekare alan üzerine kurulacak. İnşaata 2 ay içerisinde başlamayı planlıyoruz" dedi.

Topaç, ilk etapta 12 milyon liralık yatırım öngördüklerini vurgulayarak, şunları kaydetti: "Projenin tamamı 26 milyon lira. Tesisleşme aşaması tamamladığında Akdeniz Bölgesi'ne en yakın kaplıca olma özelliği taşıyacak. İlçe ve ülke ekonomisine büyük katkılar sağlayıp istihdam yaratacak. Jeotermal su sadece kaplıca değil değişik sektörleri de teşvik edecek. Yapılan tahlillerde 42 derecedeki suyun kireçlenmelere bağlı eklem hastalıklarına, romatizmal enfeksiyonlara, boyun, sırt, bel ağrılarına, kalp damar, kadın hastalıklarına, cilt hastalıklarına faydalı olduğu tespit edilmiştir."

Kaymakam Tuncay Sonel de Kavak Jeotermal yatırımının başlamasının önünde hiçbir engel kalmadığını belirterek "Tüm hukuki prosedürleri tamam. İlgili firma ilçe turizminin hizmetine yatırımı hemen başlatabilir. İlçemize yatırım yapmak isteyen müteşebbislere her zaman kapımız açıktır" dedi.

Kavak Mahallesi'nde 2000 yılında kendiliğinden yer yüzüne çıkan, 2006 yılında ise MTA'nın rezerv sondajı olumlu sonuçlanan jeotermal kaynağın çevresindeki sıcak sular gölcükler oluşturuyor. Şu ana kadar çevresine tesis yapılmayan bölgeye gelen özellikle romatizma hastaları, sıcak su gölcüklerine girerek kendi imkanlarınca rahatlamaya çalışıyor.

Türkiye'nin en kolay okunan haber, magazin sitesi mgdtv.com'da en güncel haberleri bulabilirsiniz.

Etiketler: Akdeniz Jeotermal Seydişehir yatırım su konya haber gündem güncel mgdtv
İLGİLİ HABERLER

"LİSTEMİZDE YER ALMIYOR"

Konyaspor'dan o iddialara yalanlama

Fenerbahçe ile yolları ayrılan Selçuk Şahin'in, Torku Konyaspor ile anlaştı iddialarını Konyaspor Kulübü yalanladı devamı...

BUGÜN HİZMETE GİRDİ

Ankara-Konya hızlı treni başladı

Turkuaz renkli yeni çok yüksek hızlı tren setlerinden ilki Ankara-Konya YHT hattında bugün hizmete girdi. devamı...

"BUNLAR İHANET ŞEBEKESİ"

Yalçın Akdoğan Konya'da konuştu

Akdoğan Konya Yolu'nda yer alan milletvekili adayı Ali İhsan Arslan İle beraber kullanacağı SKM açılışını gerçekleştirdi devamı...

YİNE F4 KAZASI

Konya'da askeri uçak düştü: 2 şehit

Türk Hava Kuvvetleri ile Azerbaycan Hava Kuvvetleri'nin tatbikatı devam ederken bir uçağın düştü: 2 asker şehit oldu. devamı...

İLGİYLE KARŞILANDI

Beşiktaş, Konya'ya indi

Spor Toto Süper Lig'de Beşiktaş, Konyaspor ile oynayacağı maç için Konya’ya geldi. devamı...

FACEBOOK

YORUMLAR

TOPLULUK

YORUMLAR (0)

Yorum yapabilmek için üye olmalı ve giriş yapmalısınız.

Üye Olun Giriş Yapın

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

Türkiye'nin en kolay okunan haber sitesi olarak siz okuyucularımıza daima güvenilir ve objektif yayıncılık anlayışımızla hizmet vermekteyiz.
En güncel ekonomi haberleri, borsa durumu, finans, en yeni spor, sanat ve tarafsız siyaset haberlerine günlük olarak ulaşabileceğiniz geniş bir platform. Sıkılmadan okuyabileceğiniz, renkli görselleri ile, detaylı ancak bir o kadarda kısa ve öz yazılan içerikleriyle haber magazin Mgd Tv hizmetinizde.