MAGAZİN GAZETE DERGİ TV | Türkiye'nin En Kolay Okunan Haber Magazin Sitesi

29 Mart 2024 Cuma 07:59
Chrome Kullanıyorsanız:
1.Tarayıcınızın sağ üstündeki, şuna benzeyen düğmeye tıklayın:
2.Options veya Seçenekler yazan kısma tıklayın.
3.Home Page veya Ana sayfa yazan kısma sitemizin adresini yapıştırın ve kaydedin.

Firefox Kullanıyorsanız:
Sitemizin adresinin tamamını seçin ve tutup anasayfa düğmesine sürükleyin.

Anasayfa düğmesi genelde şöyle görünür:

ANASAYFA GÜNDEM GÜNCEL BÖLGESEL BURSA Bursa'da dereler taştı

Görüş ve Düşünceleriniz?

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhattapları tarafından dava açılabilmektedir.

ŞİDDETLİ YAĞIŞLAR

Bursa'da dereler taştı

Bursa'nın İnegöl ilçesinde uzun süren şiddetli yağışlarla beraber dereler taştı 500 dönüm ekili alan sular altında kaldı
08 Haziran 2015 Pazartesi 17:00

Bursa'nın İnegöl ilçesinde uzun süren yoğun yağışla beraber dereler taşınca, ekili alanlar da sular altında kaldı. Yaşanan sel felaketi nedeniyle İnegöl'de 500 dönüm patates ekili alan sular altında kaldı.

İnegöl'de etkili olan yağış nedeniyle çeşitli bölgelerdeki dereler taşarak sel oluştururken, ekili alanlar da bundan nasibini aldı. Geçtiğimiz kış ayında yaşanan yoğun kar yağışının ardından ilkbaharda karların erimesiyle birlikte dereler taşmış, yine ekili alanlar sular altında kalmıştı. Yoğun yağış nedeniyle Akçasu deresinin taşması sonucunda yine aynı alanlar sular altında kaldı.

PATATES VE AY ÇEKİRDEĞİ TARLALARI YİNE SULAR ALTINDA KALDI

Ziraat Odası Başkanı Sezai Çelik, ekili alanlara giderek incelemelerde bulundu. İncelemelerin ardından açıklama yapan Ziraat Odası BaşkanıSezai Çelik, "Bundan iki ay önce karların erimesiyle birlikte Akçasu deresi taşmış ve ekili alanlar sular altında kalmıştı. Derenin bir an önce ıslah edilmesiyle ilgili talepte bulunmuştuk. Bu sefer ne kar erimesi var, ani yağmur ve sel baskınıyla yeniden Ankara yolunun Akçasu köprüsünden itibaren Mesudiye mahallesine kadar olan bölümde ekili olan tarlalar sular altında kaldı. Patates ve ay çekirdeği tarlaları yine sular altında kaldı." dedi.

"BÖLGENİN BİR AN ÖNCE ISLAH EDİLMESİ LAZIM"

Yaşanan sel nedeniyle çiftçinin büyük zarar gördüğünün altını çizen Çelik, "49 çiftçiden imza aldık. Bunu BUSKİ ve DSİ'ye gönderdik. Buranın bir an önce ağaçların kesilip derenin ıslah edilmesi lazım. İnegöl'ün en verimli topraklarının olduğu yerde peşpeşe su baskınlarına maruz kalıyoruz." diye konuştu.

500 DÖNÜM ALAN SULAR ALTINDA

Zararı tespit edemediklerini aktaran Çelik, "Sular çekildikten sonra patates ve ayçekirdekleri hastalığa yakalanabilirler. 500 dönüm alan sular altında kalarak zarar gördü. Yazık yani. Çiftçimiz bir ay sonra patates hasadı yapacaktı. Allah çiftçimize yardımcı olsun. Bundan sonra böyle zararların oluşmasını istemiyoruz." şeklinde konuştu 

Türkiye'nin en kolay okunan haber, magazin sitesi mgdtv.com'da en güncel haberleri bulabilirsiniz.

Etiketler: Bursa yağış sel dere mgd haber güncel m041028

FACEBOOK

YORUMLAR

TOPLULUK

YORUMLAR (0)

Yorum yapabilmek için üye olmalı ve giriş yapmalısınız.

Üye Olun Giriş Yapın

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

Türkiye'nin en kolay okunan haber sitesi olarak siz okuyucularımıza daima güvenilir ve objektif yayıncılık anlayışımızla hizmet vermekteyiz.
En güncel ekonomi haberleri, borsa durumu, finans, en yeni spor, sanat ve tarafsız siyaset haberlerine günlük olarak ulaşabileceğiniz geniş bir platform. Sıkılmadan okuyabileceğiniz, renkli görselleri ile, detaylı ancak bir o kadarda kısa ve öz yazılan içerikleriyle haber magazin Mgd Tv hizmetinizde.