MAGAZİN GAZETE DERGİ TV | Türkiye'nin En Kolay Okunan Haber Magazin Sitesi

29 Mart 2024 Cuma 11:03
Chrome Kullanıyorsanız:
1.Tarayıcınızın sağ üstündeki, şuna benzeyen düğmeye tıklayın:
2.Options veya Seçenekler yazan kısma tıklayın.
3.Home Page veya Ana sayfa yazan kısma sitemizin adresini yapıştırın ve kaydedin.

Firefox Kullanıyorsanız:
Sitemizin adresinin tamamını seçin ve tutup anasayfa düğmesine sürükleyin.

Anasayfa düğmesi genelde şöyle görünür:

ANASAYFA SİNEMA YERLİ SİNEMA 2012-2013 Sezonu Gişe Hasılatları

Görüş ve Düşünceleriniz?

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhattapları tarafından dava açılabilmektedir.

BÜYÜK HASILAT 220 MİLYON

2012-2013 Sezonu Gişe Hasılatları

Toplam hasılatın 220 milyon 112 bin 800 TL olarak gerçekleştiği 2012-2013 sinema sezonu tamamlandı.
03 Haziran 2013 15:55

56 filmin gösterime girdiği sezonun en çok kazananı Cem Yılmaz oldu. Şahan Gökbakar, Özcan Deniz ve Yılmaz Erdoğan da filmleriyle izleyicinin beklentilerini karşıladılar. Tarihi filmler gişede umduğunu bulamazken 6 dalda Altın Portakal kazanan ‘Güzelliğin On Par’ Etmez’, sezonun sonunda bulduğu salonları dolduramadı. 

CEM YILMAZ BİR İLKE İMZA ATTI
‘STAND UP’ gösterilerini beyazperdeye taşımak etikti-değildi’ tartışmaları arasında Cem Yılmaz sezonun gişe rekorunu kırdı. Yılmaz, 'CM101MMXI Fundamentals' adını verdiği gösterilerini beyazperdeye taşıyarak Türk sinemasında bir ilke imza attı. Cem Yılmaz'ın etik davranıp davranmadığı konusuna gelince: 3 milyon 837 bin 521 kişi salonlardan mutlu ayrıldı. Yılmaz da yaklaşık 1 milyon TL harcadığı işten 10 milyon TL'nin üzerinde kâr elde ederken sektöre 37 milyon 267 bin 186 TL girdi sağlandı. Kısacası satan da alan da memnun kaldı. Peki memnun olmayanlar kim? 

YILMAZ ERDOĞAN İZLEYİCİYE BAŞKA BİR FİLM SUNDU 
YILMAZ Erdoğan, 'Kelebeğin Rüyası'nı gösterime çıkararak, 7 yıllık rüyasını gerçekleştirmiş oldu. Erdoğan; Kıvanç Tatlıtuğ, Mert Fırat ve Belçim Bilgin'e başrol verdiği filmin her sahnesinde şair yanını da gözler önüne sererek ortaya şiir gibi bir film çıkardı. Filmin gişesi beklenenin altında kalsa da 'Kelebeğin Rüyası', Türk sinemasının hitleri arasına girdi. Yılmaz Erdoğan, filmi öylesine özümsedi ki yaşamlarının son dönemini beyaz perdeye taşıdığı şairler Muzaffer Tayyip Uslu ile Rüştü Onur'un hatırlanması için de çalışmalarda bulundu. Erdoğan, Onur ile eşi Mediha Sessiz'in Ortaköy Mezarlığı'ndaki mezarlarını da yaptırdı. 

ŞAHAN GÖKBAKAR RÜŞTÜNÜ İSPATLADI 
'RECEP İvedik' serisiyle 'Fetih 1453'e kadar gişe rekorunu uzun süre elinde bulunduran Şahan Gökbakar için bu sezon rüştünü ispatlama dönemi oldu. Gökbakar, 'Recep İvedik dışında film yapsa izlenmez' şeklindeki eleştirilere 'Celal ile Ceren'in yüksek gişesiyle cevap verdi. 'Celal ile Ceren',Şahan Gökbakar’ın Togan Gökbakar ile kurdukları Çamaşırhane Film'in ilk işi olması açısından da oldukça önemliydi. Gökbakar kardeşler, böylelikle senaryo, yönetmenlik, oyunculuk başarılarının yanına yapımcılığı da eklediler. 

SEZONUN SÜRPRİZİ: ‘SELAM’ 
LEVENT Demirkale’nin yönettiği, Burçin Abdullah, Yunus Emre Yıldırımer, Hasan Nihat Kürkçü ve Emre Karakoç'un rol aldığı 'Selam', yüksek gişesiyle sezonun sürpriz filmi oldu. Selam’da, haritada yerini dahi bilmedikleri ülkelere giden fedakâr öğretmenlerin hikâyeleri gerçek yaşamdan alıntılar yapılarak senaryolaştırıldı. 

ALTIN PORTAKALLI FİLM YİNE İLGİ GÖRMEDİ 
GELENEK değişmedi. Bu sezon da Altın Portakal Film Festivali'nin en iyi filmi, izleyicinin ilgisini çekmedi. Ekim ayında Antalya'da 'En İyi Film' ile birlikte 6 ödül kazanan 'Güzelliğin On Par' Etmez', sezonun sonunda ancak salon bulabildi. Bu filmin gişesi de tıpkı daha önceki Altın Portakal ödüllü filmlerde olduğu gibi oldukça düşük kaldı. 

SEZONUN HAYAL KIRIKLIĞI: ‘KARAOĞLAN’ 
KUDRET Sabancı’nın yönettiği, Volkan Keskin, Müge Boz, Özlem Yılmaz ile Hasan Yalnızoğlu'nun başrollerini paylaştığı 'Karaoğlan' için tam 12 milyon TL harcandı. Ne var ki film, harcanan paraya, verilen büyük emeğe rağmen gişede tam bir hayal kırıklığı yarattı. ‘Karaoğlan’, sezonun en çok zarar eden filmi oldu. 

ZAMAN GEÇMEDİ 
3 SEZONDUR izleyiciyi ekran başına taşıyan 'Öyle Bir Geçer Zaman ki'nin 4 başrol oyuncusu Emir Berke Zincidi'nin 'Hititya: Madalyonun Sırrı', Aras Bulut İynemli'nin 'Mahmut ile Meryem'i, Mete Horozoğlu'nun 'Açlığa Doymak' veWilma Elles'in 'Laz Vampir: Tirakula' adlı filmleri gişede bekleneni elde edemediler. 

TARİHİ FİLMLER İZLENMEDİ 
GEÇTİĞİMİZ sezon gösterime giren 'Fetih 1453'ün gişe rekoru kırması birçok yapımcıyı tarihi filmler çekmeye yöneltti. Ne var ki 'Çanakkale 1915', 'Çanakkale Yolun Sonu', 'Çanakkale Çocukları', 'Taş Mektep', 'Eve Dönüş: Sarıkamış 1915' ve 'Atatürk'ün Fedasi Topal Osman' izleyicilerden beklenen ilgiyi göremedi. Bu sezon izleyiciyle buluşan tarihi filmler arasında en fazla Yeşim Sezgin’in yönettiği, Şevket Çoruh, Barış Çakmak, Serkan Acar ile Rıza Akın'ın başrollerini paylaştığı Fida Film'in 'Çanakkale 1915'i izlendi.

Haber Editör: Deniz ASLANHAN

Türkiye'nin en kolay okunan haber, magazin sitesi mgdtv.com'da en güncel haberleri bulabilirsiniz.

Etiketler: Cem Yılmaz Şahan Gökbakar gişe Hasılat Yılmaz Erdoğan

FACEBOOK

YORUMLAR

TOPLULUK

YORUMLAR (0)

Yorum yapabilmek için üye olmalı ve giriş yapmalısınız.

Üye Olun Giriş Yapın

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

Türkiye'nin en kolay okunan haber sitesi olarak siz okuyucularımıza daima güvenilir ve objektif yayıncılık anlayışımızla hizmet vermekteyiz.
En güncel ekonomi haberleri, borsa durumu, finans, en yeni spor, sanat ve tarafsız siyaset haberlerine günlük olarak ulaşabileceğiniz geniş bir platform. Sıkılmadan okuyabileceğiniz, renkli görselleri ile, detaylı ancak bir o kadarda kısa ve öz yazılan içerikleriyle haber magazin Mgd Tv hizmetinizde.