MAGAZİN GAZETE DERGİ TV | Türkiye'nin En Kolay Okunan Haber Magazin Sitesi

25 Nisan 2024 Perşembe 03:19
Chrome Kullanıyorsanız:
1.Tarayıcınızın sağ üstündeki, şuna benzeyen düğmeye tıklayın:
2.Options veya Seçenekler yazan kısma tıklayın.
3.Home Page veya Ana sayfa yazan kısma sitemizin adresini yapıştırın ve kaydedin.

Firefox Kullanıyorsanız:
Sitemizin adresinin tamamını seçin ve tutup anasayfa düğmesine sürükleyin.

Anasayfa düğmesi genelde şöyle görünür:

ANASAYFA SOSYAL MEDYA FACEBOOK Twitter mı Facebook mu ?

Görüş ve Düşünceleriniz?

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhattapları tarafından dava açılabilmektedir.

HANGİSİNİ KULLANIYORUZ?

Twitter mı Facebook mu ?

Gençlik ve Spor Bakanlığı, sosyal medya ve gençlik ilişkisi için 'Gençlik ve Sosyal Medya Araştırması'nı gerçekleştirdi.
08 Ocak 2014 Çarşamba 17:49

Araştırmada ülke gençlerinin yanı sıra ebeveynlerin de sosyal medya ile bir ilişki içinde olduğu görüldü. Sosyal medya mecraları arasında Facebook, gençlerin en çok kullandığı sosyal ağı iken bunu Youtube ve Instagram ve Twitter takip etti. 'Gençlik ve Sosyal Medya Araştırması', 15-29 yaş arası gençlerin sosyal medya ile ilgili tutum ve davranışlarını anlamak amacıyla, Temmuz - Eylül 2013 tarihleri arasında niceliksel araştırma yöntemi kullanılarak online olarak gerçekleştirildi. Araştırma için toplam 26 ilden 2057 genç ile görüşme yapıldı.

Sadece üniversite öğrencilerini değil çalışan, çalışmayan, evli-çocuklu gibi farklı genç profillerini kapsayan araştırmada yer alan gençlerin yüzde 77'si bekar; yüzde 14'ü çocuk sahibi; yüzde 40'ı çalışan; yüzde 14'ü lise öğrencisi; yüzde 7'si ise ev hanım. Katılan internet kullanıcısı gençlerin yüzde 96'sı sosyal medya kullanıcısı. Araştırma, gençlerin yüzde 40'nın annesi, yüzde 47'sinin de babası sosyal medya kullandığını da ortaya koydu. Ülke gençlerinin yanı sıra ebeveynlerin de sosyal medya ile bir ilişki içinde olduğu görüldü.

GENÇLER EN ÇOK DİZÜSTÜ BİLGİSAYARLARI KULLANIYOR 
Araştırma sonuçlarına göre gençlerin yüzde 62'si sosyal medyaya en çok evlerindeki dizüstü bilgisayarlardan bağlanıyor. Her iki gençten biri akıllı telefon üzerinden sosyal medyayı kullanıyor. Bunların dışında, sosyal medya kullanmak için iş yerindeki bilgisayarı kullananlar ise daha çok 25-29 yaş grubu. Araştırmaya göre internet kafelerde sosyal medya kullanımı ise daha çok Doğu ve Güneydoğu Bölgesi'nde genç erkeklerde görülüyor. İstanbul'da evde dizüstü bilgisayar, akıllı telefon ve iş yerindeki bilgisayardan; Ege'de evde dizüstü bilgisayardan ve Doğu ve Güneydoğu Bölgesi'nde internet kafelerden sosyal medyaya ulaşıyor. 

SOSYAL MEDYADA ALTI SAAT VE ÜZERİ VAKİT GEÇİRENLERİN ORANI YÜZDE 13 
Niceliksel araştırma yöntemi kullanılarak yapılan araştırma, gençlerin sosyal medya kullanım sıklıkları, süreleri ve zamanları sosyal medya ile yakın bir ilişki içinde olduklarını gösterdi. Gençlerin yüzde 86'sı sosyal medyaya günde en az bir kere; yüzde 72'si ise her gün birkaç kere bağlanıyor. Her üç gençten birisi sosyal medyada en az üç saat geçirmekte. Özellikle 15-17 yaş grubu, bekarlar ve ortaöğretim ve altı mezunlarda bu oran daha yüksek. Araştırmanın çarpıcı verileri arasında yer alan diğer bir bulgu ise sosyal medyada altı saat ve üzeri vakit geçirenlerin oranı. Araştırmaya katılan gençlerin yüzde 13'ü sosyal medyada 6 saat ve üzeri vakit geçiriyor. 


SOSYAL MEDYADA 'AKTİF' BİR GENÇLİK

Online olarak gerçekleştirilen araştırmada gençlerin sosyal medya kullanım şekilleri de incelendi. Araştırma sonundaki verilere göre gençlerin yüzde 89'u sosyal medyada listelerindeki kişi ve kurumların paylaştıklarını takip ediyor ve yüzde 88'i arkadaşlarının paylaştıklarına yorum yapıyor. Araştırma ile gençlerin çoğunun sosyal medyada pasif değil, aktif olduğu da tespit edildi. Sosyal medyada görsel yükleme, yazı yazma / tweet atma, ürün, marka / şirket hakkında yorum yazma gibi gençlerin kendi oluşturduğu içeriği başkalarıyla paylaşma davranışlarıyla yoğun bir şekilde karşılaşıldı.
Gençlerin yarısı sosyal medyada tartışmaya/polemiğe en az bir kere girdiğini belirtiyor. 15 - 17 yaş grubu, erkekler, öğrenciler ve bekârlarda bu oran daha yüksek. En az birkaç kez böyle bir durumu tecrübe edenler ise daha çok genç erkekler, bekarlar ve Twitter kullanıcıları olduğu görülüyor. 

EN ÇOK FACEBOOK KULLANILIYOR 
Sosyal medya mecraları arasında Facebook, gençlerin en çok kullandığı sosyal ağdır. Facebook'u ikinci sırada yüzde 57 oranla Youtube ve Instagram gibi görsel paylaşım siteleri takip ediyor. Sosyal medya mecraları arasında Twitter da popüler bir mecra. Araştırmaya katılan 15-29 yaş grubundaki gençlerin yüzde 45'i Twitter kullanıcısı. Twitter kullanımının öğrenciler, çalışanlar, yükseköğretim mezunları ve bekârlarda daha yüksek olduğu görüldü. Ege bölgesi ve İstanbul, Türkiye ortalamasına kıyasla Twitter'ı daha fazla kullanırken, Doğu ve Güneydoğu Anadolu daha az kullanıyor. Sosyal medyada bu 3 mecrayı sırasıyla sözlükler, wikiler, bloglar, interaktif online oyunlar, lokasyon paylaşımları, profesyonel iş ağları ve sanal yaşam alanları izliyor.

GENÇLER, TAKİP EDECEKLERİ KİŞİNİN PROFİLİNİ İNCELEYEREK KARAR VERİYOR 
Gençlerin yüzde 76'sı takip edecekleri kişilere karar verirken en çok o kişinin profilini inceleyerek karar veriyor. Gençler sadece kendileriyle benzer düşüncelere sahip olan kişileri değil farklı düşüncelere sahip olanları da takip ediyor. Yaş ilerledikçe takip edeceği kişinin arkadaşı olması kriteri daha da önem kazanıyor. Takip edilecek kişinin ünlü olması kararda etkili olan unsurlardan birisi, bu unsur ise 15-24 yaş grubundaki gençlerin ve öğrencilerin yarısı üzerinde etkili. 

SOSYAL MEDYA EĞLENME VE BİLGİ EDİNME AMAÇLI KULLANILIYOR 
Gençlerin yüzde 60'ı sosyal medyayı en çok eğlence amacıyla kullanıyor. yüzde 59'u ise bilgi alma/sağlama amacıyla kullandığını belirtiyor. Buradan yola çıkarak, sosyal medyanın gençler açısından sadece eğlence değil aynı zamanda geleneksel medyanın alternatifi olduğu söylenebilir. Sosyal medya, gençlerin yaklaşık yarısı için aynı zamanda serbest zaman geçirme, iletişim kurma, gündem, takip etme / gündem oluşturma ve eğitim - öğretim - araştırma anlamına da geliyor. 

Türkiye'nin en kolay okunan haber, magazin sitesi mgdtv.com'da en güncel haberleri bulabilirsiniz.

Etiketler: facebook twitter genç sosyal medya
İLGİLİ HABERLER

RUS SOSYETİK

Tom Cruise'un genç seksi sevgilisi

Arkadaşları, Tom Cruise'un göz alıcı Rus sosyetik kız arkadaşıyla 'yakınlaştığını' ve düzenli olarak onun Londra'daki... devamı...

CEVABI ŞOK ETTİ

Siri sosyal medyayı salladı

Apple'ın akıllı asistanı Siri, kullanıcının matematik sorusuna verdiği cevapla sosyal medyanın gündemine oturdu. devamı...

İLGİNÇ DİYALOG

Beş Kardeş sosyal medyayı salladı

Kanal D ekranlarına ara verdikten sonra yeniden başlayan Beş KArdeş dizisinde geçen diyalog sosyal medyada yankı buldu devamı...

BÜYÜK YENİLİK!

Facebook'a yüz tanıma özelliği

Teknolojik gelişmelerin her adımını takip eden sosyal medya platformu Facebook'a yüz tanıma özelliği geliyor devamı...

KULLANCILAR DİKKAT!

Facebook'ta yeni dolandırma yöntemi

Facebook üzerinde yeni bir dolandırma yöntemi geliştiren dolandırıcılar, şifre kırarak kullanıcıdan ücret talep ediyor devamı...

FACEBOOK

YORUMLAR

TOPLULUK

YORUMLAR (0)

Yorum yapabilmek için üye olmalı ve giriş yapmalısınız.

Üye Olun Giriş Yapın

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

Türkiye'nin en kolay okunan haber sitesi olarak siz okuyucularımıza daima güvenilir ve objektif yayıncılık anlayışımızla hizmet vermekteyiz.
En güncel ekonomi haberleri, borsa durumu, finans, en yeni spor, sanat ve tarafsız siyaset haberlerine günlük olarak ulaşabileceğiniz geniş bir platform. Sıkılmadan okuyabileceğiniz, renkli görselleri ile, detaylı ancak bir o kadarda kısa ve öz yazılan içerikleriyle haber magazin Mgd Tv hizmetinizde.