MAGAZİN GAZETE DERGİ TV | Türkiye'nin En Kolay Okunan Haber Magazin Sitesi

29 Mart 2024 Cuma 14:13
Chrome Kullanıyorsanız:
1.Tarayıcınızın sağ üstündeki, şuna benzeyen düğmeye tıklayın:
2.Options veya Seçenekler yazan kısma tıklayın.
3.Home Page veya Ana sayfa yazan kısma sitemizin adresini yapıştırın ve kaydedin.

Firefox Kullanıyorsanız:
Sitemizin adresinin tamamını seçin ve tutup anasayfa düğmesine sürükleyin.

Anasayfa düğmesi genelde şöyle görünür:

ANASAYFA EĞLENCE KADIN & ERKEK EROTİK Kızlar neden dövme yaptırır?

Görüş ve Düşünceleriniz?

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhattapları tarafından dava açılabilmektedir.

AŞK MI? NEFRET Mİ? YOKSA

Kızlar neden dövme yaptırır?

Genç ve çılgınken ya da Berk'e âşıkken adıyla dövme yaptırmak iyi bir fikir gibi gelebilir fakat bir gün kocanız...
24 Mart 2015 Salı 15:54

Kimi aşkını, kimi nefretini kazıtıyor bedenine, geçici bir duygu durumunu kalıcı kıldığının farkında bile olmadan. O an hissettiği duygu o kadar yoğun ki, sanki hiç geçmeyecekmiş gibi hissediyor ve o duyguyu bir dövme ile bedeninde yaşatmayı seçiyor.

Zaman akıyor geçiyor, duygularımız değişiyor, aşklar bitiyor, kızgınlıklar geçiyor ama dövme olduğu yerde duruyor ve artık istemediğimiz anıları bize hatırlatmaya devam ediyor. Sonrası elbette ki pişmanlık… Artık istenmeyen dövmeyi ya başka bir dövme ile kapatmak ya da lazer tedavi ile dövmeyi sildirmekten başka çare kalmıyor, her iki yolun da acı dolu olduğunu söylemeye gerek var mı bilmiyorum.

Biz ne yaparsak yapalım, bastırdığımız her duygu bir şekilde kendini dışa vurmayı başarıyor.

Dövmenin psikolojisi aslında o kadar derin ki, onu keşfetmek için gerçekten de derinlere bakmamız gerekiyor. Seçtiğimiz dövme resimlerinden tutun da bedenimizin hangi bölgesine dövme yaptırdığımıza kadar her birinin bir anlamı var iç dünyamızda. Yaşanan duygusal acılar ne kadar büyükse dövmenin yer alacağı bölge de o kadar acı verici seçiliyor. 

Kişi iç dünyasıyla yüzleşmediği, duygularıyla ve kendisiyle barışmadığı sürece dövme merakı daha da artıyor; bir dövme, iki dövme, üç dövme derken bedenindeki dövme sayısı giderek artıyor ve bu anlamda dövmenin bağımlılık yaptığı bir gerçek. Dövme, kişide aynı alkol ya da uyuşturucu kullanımı gibi bağımlılık yapıyor. Kişi kendini ne kadar sık kötü hissederse o kadar çok dövme yaptırıyor ve acısı/etkisi geçince, nasıl ki bir hafta önceki sarhoşluğun sonucunda başı zonklamış ve kusmuş olsa da etkisi geçince yine alkol alıyorsa, aynı şekilde yeniden dövme yaptırma ihtiyacı hissediyor. Artık bu onun acılarını ifade etme şekli haline geliyor. Acı çektikçe var olduğunu hissediyor, yaptırdığı her dövme ile kendini diğer insanlardan farklı ve özgün hissettiği yanılgısına düşüyor.

Dövme yaptırmadan önce iyi düşünün. Çıkartılmasının çok güç veya imkânsız olduğunu unutmayın. Ayrıca dövme sırasında enfeksiyon riskini de unutmayın...

Hiç düşündünüz mü insanlar neden dövme yaptırır?

Yapılan çalışmalar iki temel sebebin dövme yaptırma kararı almada önemli rol oynadığını gösteriyor. Birincisi insanın dünya görüşünü ve bu cihanda bir benzerinin bulunmadığını vurgulama ihtiyacı, diğeri ise üyesi olduğu grubun işareti olarak yaptırma gerekliliği. Karşı cinsi etkilemek ve "cool" görünmek için dövme yaptıranların sayısı da azımsanmayacak kadar çok. İlk bakışta "erkek işi" gibi görünen işlem aslında hiç de öyle değil; dövme yaptıranların en az yarısı kadınlar.

RİSKLERİ NELERDİR? 

Dövme yaptıran, iki önemli riski bilmek ve önlemini almak zorunda. Bunların başında enfeksiyon hastalıklarına maruz kalma riski geliyor. Temiz olmayan iğneler sonucunda bulaşabilecek HIV ya da Hepatit C gibi bir hastalık yaşamı tehdit edici boyutlarda olabiliyor. Bunlar kadar ciddi sonuçlar doğurmasa da bakterilerin yaratacağı enfeksiyonlar da can sıkıcı sonuçlar doğurabiliyor. Dikkate alınması gereken ikinci önemli risk ise dövme boyalarına karşı gelişebilen alerjik reaksiyonlar. Özellikle kırmızı boyaya karşı ciddi reaksiyonlar görülebiliyor. 

DÖVME YAPTIRIRKEN ŞUNLARA DİKKAT EDİN 

Dövme yaptırmadan üç gün önce aspirin benzeri kanama zamanını uzatacak ilaçlar almayı kesin. Hastaysanız dövme yaptırmayı erteleyin. 
Tetanos aşınız eksikse dövmeden önce yaptırın.
Sizin için kullanılacak malzemenin steril olduğundan ve özellikle iğnelerin tek kullanımlık olduğundan emin olun. 
Dövme yapanın ellerini yıkadığını ve size özel yeni eldivenler ile çalıştığını kontrol edin. 
Kullanılan boyaların isimlerini, üretici firmayı ve numaralarını alın. 
Daha sonra dövmeyi çıkartmak gerekebileceği aklınıza geliyorsa, siyah, koyu mavi ya da kırmızı renklerin lazerle nispeten daha kolay ortadan kaldırılabildiğini bilin; mavi, yeşil, sarı gibi açık renklerin temizlenmesi çok zor. 
Dövme yapıldıktan sonra iyileşme sürecini dikkatle takip edin, bir aksilik fark ederseniz doktora gidin.

DÖVMENİN SİLİNMESİ

Genç ve çılgınken ya da Berk'e âşıkken adıyla dövme yaptırmak iyi bir fikir gibi gelebilir fakat bir gün kocanız omzunuzda kendi ismini görmek isteyebilir. Bu nedenle dövmenin silinmesi gerekebileceği akıldan çıkarılmamalı. Fakat ne yazık ki dövmeyi sildirmek yaptırmaya göre çok zor, hatta bazen neredeyse imkânsız. 

DÖVMEYİ SİLMENİN ÜÇ TEMEL YOLU VARDIR 

Cerrahi yol: Dövme yapılan yerin kesilip çıkarılması. Çok büyük alanlar için uygulamak mümkün değil, bazen başka yerlerden alınan deri ile yama yapmak gerekebilir. 

Dermabrazyon: Üzerinde dövme olan derinin ilaçlarla ya da tıbbi zımparalarla soyulup çıkarılması demek. Derine nüfuz etmiş boyalarda etkisi sınırlı. 

Lazer: Bu işle uğraşan çoğu hekimin tercih ettiği yöntem; geniş alanlara daha kolay uygulanır. Buna karşılık tek seans yeterli olmaz ve her rengin tedaviye cevabı farklıdır. Koyu renkler lazer enerjisini daha iyi emdiğinden tedavi bunlarda daha başarılı olur. Amaç renk pigmentlerini küçük parçalara parçalayıp beden tarafından atılmasını temin etmektir. Deri ilk başta beyazlar, normal rengin oluşması zaman alır. Lazerle parçalanan renk pigmentleri yerel alerjik reaksiyonlara sebep olabilir. Ve en önemlisi, dövme iyileşirken geride yara dokusu bırakabilir.

DÖVME YAPTIRMA SEBEPLERİ

%44 eşi benzeri olmadığını hissetmek 
%33 özgürlüğü yaşamak 
%28 yaşadığı bir deneyimi vurgulamak 
Dövme yaptırmadan önce belki de bir daha vücuttan hiç çıkmayacağını iyice anlamak gerekiyor. Silici yöntemlere güvenerek plan yapmak sonunda hüsrana uğramaya ve insanın vücuduyla yabancılaşmasına yol açabiliyor. 

DÖVME ÇEŞİTLERİ 

Amatör dövmeler: Kişilerin kendilerine ya da arkadaşlarına kömür tozu, mürekkep, kül kullanarak yaptıkları dövmeler 

Kültürel dövmeler: 
Belirli alt kültür grubuna mensup kişilerin yaptığı dövmeler 

Profesyonel dövmeler:
 Bu işle uğraşan bir profesyonelin özel araçlar kullanarak yaptığı dövme 

Kozmetik dövmeler:
 Kalıcı makyaj için dudak kenarı, kaş ve saç hattına yapılan dövmeler 

Tıbbi dövmeler:
 Şeker hastalığı, sara gibi bilinç kaybının olabileceği hastaların durumlarını belirtmek, radyasyon tedavisinin yapılacağı yeri işaretlemek ya da meme ameliyatlarından sonra meme başını oluşturmak gibi tıbbi gerekçelerle yapılan dövmelerhttp://erwr

Türkiye'nin en kolay okunan haber, magazin sitesi mgdtv.com'da en güncel haberleri bulabilirsiniz.

Etiketler: dövme aşk nefret duygu risk dövme sildirme dövme yaptırma dövme çeşitleri dövme yaptırırken nelere dikkat etmeli mgd haber güncel m041028

FACEBOOK

YORUMLAR

TOPLULUK

YORUMLAR (0)

Yorum yapabilmek için üye olmalı ve giriş yapmalısınız.

Üye Olun Giriş Yapın

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

Türkiye'nin en kolay okunan haber sitesi olarak siz okuyucularımıza daima güvenilir ve objektif yayıncılık anlayışımızla hizmet vermekteyiz.
En güncel ekonomi haberleri, borsa durumu, finans, en yeni spor, sanat ve tarafsız siyaset haberlerine günlük olarak ulaşabileceğiniz geniş bir platform. Sıkılmadan okuyabileceğiniz, renkli görselleri ile, detaylı ancak bir o kadarda kısa ve öz yazılan içerikleriyle haber magazin Mgd Tv hizmetinizde.