MAGAZİN GAZETE DERGİ TV | Türkiye'nin En Kolay Okunan Haber Magazin Sitesi

29 Mart 2024 Cuma 08:33
Chrome Kullanıyorsanız:
1.Tarayıcınızın sağ üstündeki, şuna benzeyen düğmeye tıklayın:
2.Options veya Seçenekler yazan kısma tıklayın.
3.Home Page veya Ana sayfa yazan kısma sitemizin adresini yapıştırın ve kaydedin.

Firefox Kullanıyorsanız:
Sitemizin adresinin tamamını seçin ve tutup anasayfa düğmesine sürükleyin.

Anasayfa düğmesi genelde şöyle görünür:

ANASAYFA GÜNDEM SOSYAL MEDYA FACEBOOK TEKNOLOJİ MOBİL Artık kimse SMS kullanmıyor

Görüş ve Düşünceleriniz?

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhattapları tarafından dava açılabilmektedir.

DARBE YEDİ

Artık kimse SMS kullanmıyor

"Whatsapp", "Facebook" gibi internet tabanlı mesajlaşma uygulamaları, kısa mesaj (SMS) sayılarını düşürdü...
19 Ekim 2014 Pazar 13:27

Giderek yaygınlaşan "Whatsapp", "Facebook" gibi internet tabanlı mesajlaşma uygulamaları, kısa mesaj (SMS) sayılarını düşürdü. Gönderilen SMS sayısı, bu yılın ilk yarısında, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 27 azalarak 66 milyar 431 milyona geriledi.

Gönderilen kısa mesaj (SMS) sayısı bu yılın ilk yarısında, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 27 azalarak 66 milyar 431 milyona geriledi. Giderek yaygınlaşan "Whatsapp", "Facebook" gibi internet tabanlı mesajlaşma uygulamaları, kısa mesaj (SMS) sayılarını düşürdü. SMS'ler yerini internet tabanlı mesajlaşma uygulamalarına kaptırmaya başladı.

AKILLI TELEFON ETKİSİ

Akıllı telefonlarla birlikte SMS'ler, gündelik hayatta yerini Facebook'ta paylaşılan bir iletiye, elektronik postaya, "tweet" ya da "Whatsapp" mesajına bıraktı. Bir dönemin favori iletişim yöntemi olan SMS sayıları, bu yılın başından itibaren ciddi oranda azaldı. Geçen yılın ilk yarısında 90 milyar 876 milyon olan SMS miktarı, bu yılın aynı döneminde yüzde 27 azalarak 66 milyar 431 milyona geriledi. Söz konusu dönemde görüntülü mesaj (MMS) sayısı ise 114.9 milyondan 64.4 milyona düştü.

YÜZDE 27 AZALDI

Gönderilen SMS sayısı, bu yılın ilk yarısında, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 27 azalarak 66 milyar 431 milyona geriledi. 2008 yılında 77 milyar 837 milyon olan SMS sayısı, 2013 yılına kadar yaklaşık yüzde 128'lik artışla 177.6 milyar adet seviyesine yükseldi. SMS sayılarının, bu yılın başından itibaren ise düşmeye başladığı görüldü. İşletmeci bazında incelendiğinde ise gönderilen SMS sayıları 2014 yılının 6 ayında, geçen yılın aynı dönemine göre Avea'nın yüzde 7, Turkcell'in yüzde 36,8, Vodafone'un ise yüzde 28 azaldı.

GSM şirketlerinin SMS miktarı (milyar adet)

GSM       2013 yılı ilk 6 ay   2014 yılı ilk 6 ay   Değişim (yüzde)
----------------------------------------------------------------------   
Avea       20.02     18.62     -7       
Turkcell  36.26     22.89     -36.8    
Vodafone              34.58     24.9        -28

Türkiye'nin en kolay okunan haber, magazin sitesi mgdtv.com'da en güncel haberleri bulabilirsiniz.

Etiketler: Artık kimse SMS kullanmıyor SMS Facebook Whatsapp teknoloji magazin dedikodu fiskos flashaber mgd haber gündem güncel mgd01 m041028

FACEBOOK

YORUMLAR

TOPLULUK

YORUMLAR (0)

Yorum yapabilmek için üye olmalı ve giriş yapmalısınız.

Üye Olun Giriş Yapın

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

Türkiye'nin en kolay okunan haber sitesi olarak siz okuyucularımıza daima güvenilir ve objektif yayıncılık anlayışımızla hizmet vermekteyiz.
En güncel ekonomi haberleri, borsa durumu, finans, en yeni spor, sanat ve tarafsız siyaset haberlerine günlük olarak ulaşabileceğiniz geniş bir platform. Sıkılmadan okuyabileceğiniz, renkli görselleri ile, detaylı ancak bir o kadarda kısa ve öz yazılan içerikleriyle haber magazin Mgd Tv hizmetinizde.