MAGAZİN GAZETE DERGİ TV | Türkiye'nin En Kolay Okunan Haber Magazin Sitesi

28 Mart 2024 Perşembe 12:04
Chrome Kullanıyorsanız:
1.Tarayıcınızın sağ üstündeki, şuna benzeyen düğmeye tıklayın:
2.Options veya Seçenekler yazan kısma tıklayın.
3.Home Page veya Ana sayfa yazan kısma sitemizin adresini yapıştırın ve kaydedin.

Firefox Kullanıyorsanız:
Sitemizin adresinin tamamını seçin ve tutup anasayfa düğmesine sürükleyin.

Anasayfa düğmesi genelde şöyle görünür:

ANASAYFA EKONOMİ DÖVİZ Dolar 2.71 liraya geriledi

Görüş ve Düşünceleriniz?

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhattapları tarafından dava açılabilmektedir.

FAİZ ARTIŞI YAVAŞLADI

Dolar 2.71 liraya geriledi

Fed 10 yıl aradan sonra yapması beklenen ilk faiz artışının piyasaların beklediğinden daha yavaş olacağı sinyalini verdi
18 Haziran 2015 Perşembe 09:36

Küresel piyasalarda euronun 1.1371 dolar ile 1.14 dolara dayanması üzerine, dolar dünkü 2.73 lira düzeyinden de geri çekelerek güne 2.71 liranın hemen üzerinde başladı. Dolar karşısında güç kazanan euro da dünkü akşam saatlerindeki 3.0815 lira düzeyinin biraz üzerine 3.0876 liraya kadar çıktı.

Fed’in, piyasaların da büyük önem verdiği Haziran ayı faiz toplantısının ardından yapılan açıklamada, ekonominin sene sonu itibariyle bir faiz artışına büyük ihtimalle hazır olduğu belirtildi.

Fed Başkanı Janet Yellen faiz artışının istihdam piyasasındaki gelişmelere bağlı olduğu yolundaki daha önce dile getirdiği görüşünü yineledi ve istihdamın hızlı toparlandığını, enflasyona yönelik aşağı yönlü baskıların da hafiflediğine işare etti.

Faizdeki artışın verilerdeki gelişmelere bağlı olacağının da altını çizen Yellen, "Faizde artış için koşullar henüz sağlanmadı" dedi ve bundan sonraki toplantılarda yapacakları değerlendirmelere göre karar alacaklarını söyledi. Yellen ayrıca, bu yıl faiz artışı olmasının "olanak dahilinde" olduğunu da vurguladı

Türkiye'nin en kolay okunan haber, magazin sitesi mgdtv.com'da en güncel haberleri bulabilirsiniz.

Etiketler: ABD FED dolar Merkez Bankası mgd haber güncel m041028

FACEBOOK

YORUMLAR

TOPLULUK

YORUMLAR (0)

Yorum yapabilmek için üye olmalı ve giriş yapmalısınız.

Üye Olun Giriş Yapın

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

Türkiye'nin en kolay okunan haber sitesi olarak siz okuyucularımıza daima güvenilir ve objektif yayıncılık anlayışımızla hizmet vermekteyiz.
En güncel ekonomi haberleri, borsa durumu, finans, en yeni spor, sanat ve tarafsız siyaset haberlerine günlük olarak ulaşabileceğiniz geniş bir platform. Sıkılmadan okuyabileceğiniz, renkli görselleri ile, detaylı ancak bir o kadarda kısa ve öz yazılan içerikleriyle haber magazin Mgd Tv hizmetinizde.