MAGAZİN GAZETE DERGİ TV | Türkiye'nin En Kolay Okunan Haber Magazin Sitesi

25 Nisan 2024 Perşembe 10:45
Chrome Kullanıyorsanız:
1.Tarayıcınızın sağ üstündeki, şuna benzeyen düğmeye tıklayın:
2.Options veya Seçenekler yazan kısma tıklayın.
3.Home Page veya Ana sayfa yazan kısma sitemizin adresini yapıştırın ve kaydedin.

Firefox Kullanıyorsanız:
Sitemizin adresinin tamamını seçin ve tutup anasayfa düğmesine sürükleyin.

Anasayfa düğmesi genelde şöyle görünür:

ANASAYFA YAŞAM SAĞLIK KADIN PSİKOLOJİSİ 2015 hedeflerinizi belirlediniz mi?

Görüş ve Düşünceleriniz?

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhattapları tarafından dava açılabilmektedir.

HARİKA TAVSİYELER

2015 hedeflerinizi belirlediniz mi?

Psikoterapist Ebru Tabakoğlu'nun 2015 için sizlere yaşamınıza yön verecek harika tavsiyeleri var.
02 Ocak 2015 Cuma 15:31

Yeni yıla girme fikri çoğumuzu heyecanlandırır; bazılarımız bu yıl çok iyi geçti diye düşünürken, bazılarımız “Lütfen biran önce git ve yeni yıl gelsin.” diye dileklerde bulunur.Aslında bu yazıdan iki düşünceyi taşıyan da yararlanabilir.Sadece doğru ve objektif değerlendirme yapmanız yeterli olacaktır...

Yeni yıl yeni umutlar, yeni heyecanlar getirecek düşüncesi harika bir bakış açısı taşısada bu ocak ayının ilk haftasına kadar etkisini sürdürecek ve aslında yine eski düşünceler siz farkında olmadan zihninizi saracak.

Öncelikle şunu kabul edelim emeksiz yemek olmayacağı gibi eylemsiz değişim olmaz!Artık herşey çabuk olsun, gözümüzü açalım- kapayalım isteklerimiz gerçekleşsin, bakış açısına bir son verme zamanı geldi. Bu yazıyı okuyan herkes ilk önce şunu kabul etmeli “Ben Bir Yetişkinim” bunun en önemli ve öncelikli anlamı şu; yani hayatının sorumluluk alabileceğin ve etki edebileceğin kısımlarına etki etme zamanın geldi. Bunun sorumluluğunu almaya hazır ol...

Eğer bu cümleyi zihniniz red etmeye başladıysa bilinki şuan dirençleriniz ayağa kalkmış, bağırıyorlar... “Sen bu kadını dinleme, bunca zaman uğraştın olmadı şimdi mi olacak? Oturduğun yerden yazmakla olmuyor.

Aslında çok istiyorum ama hiç kolay değil. Nasıl olacakmış o lafla olsaydı vb.” İki yolunuz var ya yine sizi aynı da tutmak isteyen duygusal beyninize yenilirsiniz. O ne mi söyler? “Olmuyor işte kaç kere başladın, kaç kere değiştirmek istedin, zor zaten üzülürsün, bu değişimin sana iyi geleceğini nereden biliyorsun?

Çok zor çooook” ya da düşüncelerinizin kontrolünü kararlılıkla alıp “Bu kadar insan daha zor şartlar altında değişiyor, bende değişirim. Evet şuan bana zor geliyor ama en azından başlama kararlılığı gösterebilirim. “ diyerek bu yolculuğa çıkmaya niyet edebilirsiniz. 

Bu arada değişimin iki güçlü çekicisi vardır. Birincisi değişmek istediğiniz konu artık canınızı fena yakıyordur veya siz kendinize değiştiğinizde ne kadar iyi şeyler kazanacağınızı kabul ettirmişsinizdir. İkincisi tercih etmemiz gereken kısım, çünkü ne öğreneceksek yumuşak öğrenme şansımız var. Aslında beraber bir yolculuğa çıkıyoruz, her yazıda size sohbetin, bilginin yanında bu adımları gerçeklestirmeniz için çözüm önerileri sunmaya çalışacağım. 

2015’e girerken ilk çalışmamız gelsin...

Aşağıda iki tane çember göreceksiniz. Öncelikle sakin ve kendi başınıza huzurlu olabileceğiniz bir ortam sağlayın. Sonra bu çembeleri evde büyük bir kağıda çizin. İlk çemberin başlığı 2014 değerlendirmesi, diğeri 2015 hedefleriniz olsun. Öncelikle 2014’te hayatınızı dolduran neler varsa, her parçaya bunu yazın.

Örneğin;“İş, kariyer, aşk, kardeş, zayıflama, sağlık, anne, baba, çocuk, arkadaş, birikim, seyahat, hobi, sevgili vb.” gibi yaşamınızın içinde olan ve size etki etmiş her parçayı yazın.Sonra kendine acıma ve üzülme duygularını kendinizden uzak bir yere koyarak objektif bir değerlendirme yapın. Her parçayı 1-10 arasında numaralandırın.Kendinize şunu sorun; 2014 yılında işimle ilgili tatmin seviyem nedir? “1” çok düşük hiç tatmin olmadım, kötü geçti. “10” hersey çok iyiydi, herşeyden çok memnun kaldım. Her parça için kendinize aynı soruyu sorun ve 1-10 arasında bir numara verin. Endişelenmeyin bilinçaltı herşeyi ölçümler, ilk aklınıza gelen sayı emin olun doğrudur. İlerideki yazılarımda bu konuları detaylı olarak sizinle paylaşacağım. 

Bunu tamamladıktan sonra diğer çembere geçme zamanı geldi.Veeee 2014 sizinde farkettiğiniz gibi geçmiş. Ama 2015 geleceğinizi temsil ediyor.O zaman kendinize yine şunu sorun 2015’te yaşamımda hangi alanlar olacak?
Ben neler olsun istiyorum?Bütün parçaları istediğiniz ve olması gerekenlerle doldurun.

Ve şimdi en önemli kısım geliyor... Her bir parça için atabileceğiniz ilk küçük adımınız ne olabilir? (Bu adımda kendinizi rahat bırakın, en küçük adım bile hiç başlamamaktan kat kat daha iyi bir harekettir.)

Bütün adımları tamamladığınızda elinizde ilk yol haritanız olmuş olacak. Kendinize belki de en güzel yeni yıl hediyesini vermiş olacaksınız. 

Türkiye'nin en kolay okunan haber, magazin sitesi mgdtv.com'da en güncel haberleri bulabilirsiniz.

Etiketler: yeni yil ask 2015 mgd haber güncel m041028

FACEBOOK

YORUMLAR

TOPLULUK

YORUMLAR (0)

Yorum yapabilmek için üye olmalı ve giriş yapmalısınız.

Üye Olun Giriş Yapın

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

Türkiye'nin en kolay okunan haber sitesi olarak siz okuyucularımıza daima güvenilir ve objektif yayıncılık anlayışımızla hizmet vermekteyiz.
En güncel ekonomi haberleri, borsa durumu, finans, en yeni spor, sanat ve tarafsız siyaset haberlerine günlük olarak ulaşabileceğiniz geniş bir platform. Sıkılmadan okuyabileceğiniz, renkli görselleri ile, detaylı ancak bir o kadarda kısa ve öz yazılan içerikleriyle haber magazin Mgd Tv hizmetinizde.